Η άλλη θέαση ... το βιβλίο

Η άλλη θέαση ... το βιβλίο
Η θέαση που ήρθε η ώρα να δεις. Στείλτε email στο mariamarnelaki@gmail.com για να παραγγείλετε το βιβλίο

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ξύπνα ... ήρθε η ώρα!





ΞΥΠΝΑ! Ξύπνα τώρα … σε παρακαλώ! Ήρθε η ώρα…
Ναι, σε εσένα που διαβάζεις το λέω. Σε εσένα φωνάζω να ξυπνήσεις! Ξέρεις πολύ καλά ότι απευθύνομαι σε σένα!
Άκουσέ με, όπως δεν με έχεις ξανακούσει ποτέ πριν … Ξύπνα, σε παρακαλώ…
Άκουσέ με, άκου τη φωνή της Καρδιάς σου! Σου φωνάζω καιρό τώρα μα εσύ κοιμάσαι… ακόμα. Το ξέρω, λειτουργείς υπνωτισμένα-μηχανικά και δεν με ακούς καθαρά… Το ξέρω, μέσα στη φασαρία της πολύβουης ζωής σου, ακούγομαι αχνά, σαν σπασμένη μελωδία μέσα στα παράσιτα… Πού να με καταλάβεις, πώς να αναγνωρίσεις το αληθινό μέσα σε τόση ψευτιά…
Να όμως , κάνε ό,τι σου λέω - έστω και για λίγο - μου φτάνει… Έτσι ίσως μπορέσεις να με ακούσεις και να καταλάβεις.
Σταμάτα ό,τι κι αν κάνεις, κλείσε την τηλεόρασή σου, κλείσε και το ραδιόφωνο και τη μουσική. Ξέχνα τώρα τα παιδιά σου, τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα, το αφεντικό και τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τους γονείς, τον σύντροφό σου. Ξέχνα ποιος είσαι και τι ξέρεις ή τι έχεις σπουδάσει. Για λίγο έστω δεν είσαι άντρας, δεν είσαι γυναίκα, δεν είσαι γέρος, δεν είσαι πλούσιος, δεν είσαι άνεργος, δεν είσαι χαζός, δεν είσαι θύμα. Σταμάτα να σκέπτεσαι κάθε λογής έγνοια για το πού, πώς, πότε και γιατί της ζωής σου. Δεν υπάρχει η κρίση που νομίζεις! Δεν έχεις παρελθόν, δεν έχεις μέλλον!
Στάσου , Αναπνέεις , Ζεις , Υπάρχεις ΜΟΝΟ…
Δεν έχεις τώρα ρόλο να παίξεις, δεν έχεις να υπερασπιστείς κάτι πια, δεν είσαι μητέρα, εργαζόμενη καριέρας, γυναίκα, φίλη, στριμμένη, επαναστάτρια, καλό παιδί, ανύπαντρη, φοβισμένη, υποταγμένη. Δεν είσαι άντρας, πατέρας, κουβαλητής, σοφός, λόγιος, μοναχικός, αναρχικός, κουμουνιστής, πιόνι του συστήματος, θύμα ή θύτης … κανείς δεν σε απειλεί , κανείς δεν υπάρχει για να σε κρίνει.
Απλά δεν ΕΙΣΑΙ όλα αυτά, έστω για μια στιγμή, όσο χρειάζεται για να διαβάσεις αυτές τις γραμμές. Δεν θα πάθεις κάτι χωρίς τούτα τα "ρούχα", σε προσέχω και σε προστατεύω πάντα. Χάρισέ μου την αυτήν την στιγμή … νοιώσε μόνο!
ΕΙΣΑΙ ΕΓΩ – ΕΙΣΑΙ ΕΜΕΙΣ – ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ – ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ – ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
Και τώρα άκουσέ με πάλι:
Ξύπνα αγαπημένε μου… ήρθε η ώρα σου λέω! Ξέρω, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ να έρθεις στη γη και να ξεχάσεις… μα ήρθε η ώρα: ΞΥΠΝΑ!…ΤΩΡΑ όμως! Τώρα είναι ανάγκη να θυμηθείς, χρειάζομαι να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής και του εαυτού σου. Ναι, ήρθε η ώρα που θα κάνεις αυτό που από μικρό παιδάκι ήξερες… Ήξερες πάντα ότι έχεις έρθει για να κάνεις κάτι σημαντικό και σπουδαίο και ποτέ δεν έβρισκες ΤΙ θα μπορούσε να ήταν αυτό σε ένα μάταιο και ψεύτικο οικοδόμημα.
Ήρθες για να θυμηθείς ποιος είσαι αληθινά και να ξυπνήσεις, ΤΩΡΑ!
Ήρθες για να πεις «ΟΧΙ, ευχαριστώ δεν θα πάρω», σε κάθε λογής τύραννους και εκμεταλλευτές! Σε γιατρούς που σε δηλητηριάζουν και σε πετσοκόβουν, σε παπάδες και γκουρού που σε παραμυθιάζουν, σε δικηγόρους που σε σέρνουν στη δήθεν τυφλή δικαιοσύνη τους. «ΟΧΙ, ευχαριστώ δεν θα πάρω» και σε κάθε κράτος-δικτάτορα, εφορία και μέσο του συστήματος να σου ρουφήξει το αίμα και να σε κάνει δυστυχισμένο. Το χρήμα το υπολογίζεις και το σέβεσαι, δεν το πετάς, γιατί είναι ενέργεια όπως όλα είναι ενέργεια. Ενέργεια που σου δόθηκε ως απόρροια του έργου που πρόσφερες και για να την χρησιμοποιήσεις συνετά και δημιουργικά. Τα λεφτά σου δεν είναι για πέταμα, ούτε και για να πληρώσουν φόρους που ξέρεις ότι αρπάζονται ληστρικά. Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτά χρησιμεύουν για να χρηματοδοτήσουν (άρα να ενισχύσουν) τον φόβο, την ενοχή και το ψέμα, που νομίζεις ότι είναι η «αληθινή πραγματικότητα», ο κόσμος, το σύστημα όπως θέλεις να το αποκαλείς.  «ΟΧΙ, ευχαριστώ δεν θα πάρω» θα πεις και σε όσους δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται και σε κοροϊδεύουν σε κάθε συναλλαγή σου. Σε εκείνους που σε υπονομεύουν, σε εκείνους που σε θεωρούν ηλίθια και τρελή, απλά επειδή δεν βλέπεις τηλεόραση και δεν παίρνεις κανενός είδους φάρμακα. «ΟΧΙ, ευχαριστώ δεν θα πάρω» σε εκείνους που δεν σε ακούν και κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να σε υπολογίζουν και να σε σέβονται.
«ΟΧΙ, ευχαριστώ» θα πεις και θα πολεμήσεις! Δεν είναι ο πόλεμος το κακό όπως σου έμαθαν… για να συνεχίσεις να κοιμάσαι. Και βέβαια θα πολεμήσεις, «ΟΧΙ, ευχαριστώ» και όχι κόντρα σε κάθε κατεστημένο, κάθε νόμο του συστήματος και κάθε ηγέτη που θα παρουσιάσει το ίδιο το σύστημα για να σε σώσει δήθεν από την καταστροφή. Τον Εαυτό σου θα ακούσεις και θα πολεμήσεις. Ο,ΤΙ και αν χρειαστεί να κάνεις θα το κάνεις. Δεν είσαι εσύ φτιαγμένη από τη στόφα των δειλών. Είσαι πολεμιστής του «ΟΧΙ, ευχαριστώ»… πρέπει να ξυπνήσεις για να καταστρέψεις και να δημιουργήσεις.
Ενεργοποίησε τη δύναμη που σου έδωσα, πώς να φτιάξεις τη νέα γη κοιμισμένος! Μέχρι τώρα έμαθες να καταναλώνεις, να σκέφτεσαι, να υπακούς κοιμισμένη. Ξύπνα σε παρακαλώ, έχουμε δουλειά! Ανυπομονείς γι΄ αυτό, ενθουσιάζεσαι μα και φοβάσαι… Το ξέρω ότι φοβάσαι! Όλη σου τη ζωή έμαθες να φοβάσαι καλέ μου άνθρωπε, πώς να ξεμάθεις τώρα… Νομίζεις ότι τον χρειάζεσαι τον φόβο για να επιβιώσεις και από μια μεριά δεν έχεις άδικο (προς το παρόν τουλάχιστον). Έλα πάρε το φόβο, κάθε είδους φόβο, πάρ΄ τον από το χέρι και πάμε μαζί, φέρε τον στην παρέα μας σου λέω. Δεν θα αφήσουμε κανένα κομμάτι μας πίσω! Δεν πετάς τίποτα από αυτό που είσαι… δεν γίνεται αλλιώς. Είμαστε ΟΛΟΝ, χρειαζόμαστε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις μας, κανένα κομμάτι μας παραπονεμένο και αποδιωγμένο. Στον ειρηνικό πόλεμο χρειαζόμαστε κάθε εφόδιο και κάθε ικανότητά μας .
Ήρθες για να φτιάξεις τον κόσμο όπως τον θέλεις! Ναι, το αισθάνεσαι ότι ο παλιός κόσμος πέθανε – πεθαίνει κάθε στιγμή, γιατί γεννήθηκε–γεννιέται κάθε στιγμή η Νέα Γη. Ο σπόρος της είναι στο νου το δικό σου και στο συλλογικό νου και τώρα φυτρώνει γι΄ αυτό πονάς - γεννάς και δεν το γνωρίζεις.  Ήρθες με όραμα και δεν το ξέχασες αγαπημένη μου, κοιμήθηκες μόνο, αλλά ΤΩΡΑ ξυπνάς!
Έλα να φτιάξουμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε! Όχι την ουτοπία της «δήθεν αγάπης» που σε κοροϊδεύουν. Ούτε την «κόλαση» που σου υπόσχονται τα μέσα μαζικού ελέγχου. Εμείς ξεκινήσαμε τον πόλεμο, έχοντας την καρδιά μας για σπαθί και δες… φτιάχνουμε ήδη «Την Αλήθεια της Νέας Γης», φτιάχνουμε ήδη τον τόπο και τον χρόνο, όπου όλοι μας ξέρουμε τι είμαστε και τι δεν είμαστε, όπου κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια, κάνουμε αυτό που υποσχόμαστε, σεβόμαστε και εκτιμάμε την ύπαρξη τη δική μας και των άλλων, τη γη μας, το σπίτι μας…
Ξύπνα , Σε Περιμένω!

3 σχόλια:

  1. εκεί που με είχε ξαναπάρει ο ύπνος και μπήκα μηχανικά και σε κατάσταση ύπνωσης στο διαδίκτυο, συνάντησα το "εγερτήριο" αυτό και τινάχτηκα.
    Σ' ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!!!!!!.Μιλάει μέσα μου και με ξεσηκώνει.Έχεις δίκιο.Ανυπομονώ,ενθουσιάζομαι μα και φοβάμαι λίγο.Αλλά πολύ βαθιά μέσα μου ξέρω ότι έχω έρθει για να αντιμετωπίσω αυτόν τον φόβο. Μαρία γράφε όσο πιο συχνά μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια Καρδιά υπάρχει μέσα στον καθένα μας!
    Και η Καρδιά δεν έχει γλώσσες, φυλές, ομάδες, τάξεις κ.λ.π. Η γλώσσα της είναι κοινή και συνδέει Καρδιές. Αυτή είναι η πνευματική μας οικογένεια... και έχουμε ανάγκη από Καρδιές αυτή τη στιγμή της εξέλιξης μας.
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή