Η άλλη θέαση ... το βιβλίο

Η άλλη θέαση ... το βιβλίο
Η θέαση που ήρθε η ώρα να δεις. Στείλτε email στο mariamarnelaki@gmail.com για να παραγγείλετε το βιβλίο

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βιώνοντας την άλλη θέαση - ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε

Προλογίζοντας το καινούργιο βιβλίο "Η άλλη θέαση" της Χριστιάνας Σοφοκλέους...
       
"Μια ταραγμένη και ανούσια ζωή και οι προβληματικές σχέσεις με τα αγαπημένα μου πρόσωπα και κυρίως με τα παιδιά μου, με οδήγησαν να αναζητήσω το αληθινό νόημα της ύπαρξής μου και να γίνω μαθήτρια του Εαυτού μου. Η διαίσθησή μου με οδήγησε σ΄ αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν. Με την εξαιρετική καθοδήγηση της δασκάλας μου και τη δική μου επιμονή και αφοσίωση, η εσωτερική θέαση και αντίληψη άλλαξε, τα πέπλα της άγνοιας και της εξαρτημένης μάθησης ανασηκώθηκαν. Επιτέλους είμαι ενθουσιασμένη για όλα αυτά που μπορώ να ανακαλύπτω κάθε στιγμή ζώντας τη ζωή μου στο βάθος της και όχι στην επιφάνεια. Με αυτόν τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση αποφάσισα να βοηθήσω τη συγγραφέα να γράψει το πρώτο της βιβλίο, χωρίς να έχω κι εγώ καμία προηγούμενη εμπειρία από το χώρο αυτό. Μόνο εφόδιο το πάθος και η βεβαιότητα ότι ακολουθούσα την επιθυμία της καρδιάς μου.
Ο δρόμος για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου δεν ήταν ούτε εύκολος, ούτε σπαρμένος με ροδοπέταλα. Συναντήσαμε δυσκολίες, είχαμε αμφιβολίες, δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας σε όλα τα επίπεδα, ψυχικά και σωματικά, παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και εμπόδια. Διαπίστωσα ότι όλα αυτά ήταν εκεί για να δοκιμάσουν τη θέληση της ψυχής μας, για να μας δυναμώσουν και να μας δείξουν ξεκάθαρα ότι ήταν αυτό που πραγματικά θέλαμε να κάνουμε. Με αληθινή έκπληξη και θαυμασμό είδα ότι, όταν «λυγίζαμε» από την κούραση και την αμφιβολία αν θα τα καταφέρουμε, τότε «κάτι» συνέβαινε, μικρό ή μεγάλο, κάτι που μας έδινε το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας με αναπτερωμένο ηθικό. Έτσι έμαθα, στην πράξη και όχι στα λόγια, να εμπιστεύομαι τη ζωή, η οποία μυστηριωδώς και κυριολεκτικά μας έφερνε από το πουθενά στα πόδια μας, ό,τι ήταν απαραίτητο για την υλοποίηση αυτού του βιβλίου.
Η συγγραφέας και εγώ δημιουργήσαμε αυτό το βιβλίο με αγάπη και οι δυο μαζί, σε μια σχέση ισότιμη και μοναδική. Βίωσα πως είναι η συνεργασία δύο διαφορετικών προσωπικοτήτων (δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου), απαλλαγμένη από εγωισμούς, έλεγχο και επιβολή, όπως θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι η συνεργασία και η κοινωνία των ανθρώπων γύρω μας. Είμαι ευγνώμον γι’ αυτό το βιβλίο, καθώς ήταν και εξακολουθεί να είναι, ανεξάντλητη πηγή εμπειριών και μαθημάτων.
Το πιο σημαντικό προσωπικά για μένα μάθημα ήταν ότι επιτέλους απελευθερώθηκα από την εμμονή στην επίτευξη ενός στόχου και στο αποτέλεσμα – από το αν θα πετύχω αυτό που έχω βάλει στο μυαλό μου ή όχι. Απόλαυσα κάθε στιγμή της πορείας, γι΄ όλα αυτά που απλόχερα μου έδωσε το ταξίδι και όχι ο προορισμός, γι’ όλα αυτά που έζησα, βιώνοντας τη χαρά της δημιουργίας του κάθε στιγμή. Συνειδητοποίησα, για πρώτη ίσως φορά, την απίστευτα διαφορετική αίσθηση του «προσπαθώ γιατί πρέπει» σε σχέση με το «αφοσιώνομαι γιατί θέλω». Αυτή ακριβώς η αίσθηση, αυτή η ζωντάνια, ήταν η πηγή της υπομονής, του πείσματος και της αντοχής μου.
       «Η άλλη θέαση» έχει νοήματα πρωτόγνωρα και σίγουρα δεν είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που θα περάσει από τη ζωή σας αψήφιστα και χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω του. Είναι ένα βιβλίο που έχω την αίσθηση ότι θα σας ταρακουνήσει, ίσως σας αφήσει μετέωρους – σίγουρα όμως δεν θα σας αφήσει αδιάφορους! Θα το αγαπήσετε ή θα το μισήσετε! Είστε ελεύθεροι να ανοίξετε την ψυχή σας και το νου σας στις ιδέες και τους προβληματισμούς του, αλλά και ελεύθεροι να το αποκλείσετε, συγκρίνοντας με ό,τι έχετε «μάθει» ως σωστό και πραγματικό.
      Καθετί καινούργιο χρειάζεται ένα φίλο και εγώ αποφάσισα, αφού φίλιωσα πρώτα με τον εαυτό μου και το παρελθόν μου βρίσκοντας την εσωτερική μου γαλήνη, να υποστηρίξω με όλη μου την ψυχή αυτό το κάτι το καινούργιο που έχει να μας παρουσιάσει η συγγραφέας."

Το αγαπημένο μας βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο σε έντυπη έκδοση και διατίθεται σε όποιον το επιθυμεί. Επικοινωνήστε στο email mariamarnelaki@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες. 
Η ηλεκτρονική μορφή (ebook) είναι διαθέσιμη στο http://www.enallaktikimathisi.blogspot.com/ 

1 σχόλιο:

  1. Ξέχασες να αναφέρεις ότι αυτό το απόσπασμα γράφτηκε στο βιβλίο από σένα... ένα μικρό δείγμα της δικής σου συμβολής. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή